Το εργαστήρι ξυλογλυπτικής μου βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στο όρος Φουσίμι Ινάρι, στα περίχωρα του Κιότο.  Το εργαστήρι περιστοιχίζεται από καταρράκτες και δάση  μπαμπού. Σε αυτό το περιβάλλον απαράμιλλου φυσικού κάλλους σκαλίζω και διεξάγω εργασίες συντήρησης ξύλων  γλυπτών όπως  αγαλμάτων του Βούδα, αγαλματίδιων από ξύλο τσαγιού και άλλων μορφών λαϊκής τέχνης.
«Η φύση μου δίνει δύναμη (κι) να δώσω μορφή στο ξύλο (κι) με το πνεύμα (κι) μου» - Ιαπωνικό ρητό (μτφρ.)
Με αυτό το σκεπτικό δημιουργώ τα γλυπτά μου.Αγαλματίδια από ξύλο δέντρου τσαγιού

Περί τα τέλη της περιόδου Έντο, ο μαιτρ του τσαγιού, Seisen Kambaysashi (1801-1970), δημιούργησε αυτά τα αγαλματίδια τα οποία απεικονίζουν γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες  να συλλέγουν φύλλα τσαγιού.
 Το δέντρο τσαγιού πιστεύεται ότι διαθέτει μεγάλη δύναμη επειδή έχει πολλές ρίζες αλλά και επειδή παράγει φύλλα με γρήγορο ρυθμό. Γι‘ αυτό θεωρείται σύμβολο καλής υγείας, ευδοκίας και τύχης.
Το 2011 ξεκίνησα να σκαλίζω αυτά τα αγαλματίδια. Ακόμα και οι κάτοικοι του Ούτζι (στμ.: ο τόπος προέλευσης του πράσινου τσαγιού στην Ιαπωνία)  αγνοούν  την ύπαρξη τους. Για αυτό το λόγο ξεκίνησα μαζί με τον κύριο Μασάρου Τανάκα  να παρουσιάζω αυτά τα αγαλματίδια σε διάφορες εκθέσεις στο Ούτζι . Σιγά σιγά το κοινό έρχεται σε επαφή με αυτή την ξεχωριστή τέχνη. Αυτές τις μέρες δεν υπάρχουν  άνθρωποι που πίνουν γιαπωνέζικο τσάι παρασκευασμένο σε παραδοσιακή τσαγέρα. Με αυτό τον τρόπο θέλω να βοηθήσω το κοινό να γνωρίσει και να δοκιμάσει το τσάι του Ούτζι.
Στόχος μου είναι να συνεχίσω να ασκώ αυτή την τέχνη για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Μετάφραση εις την Ελληνικήν από τον Δρ. Πάνο Λαμπρόπουλο

(Translated by Panos Labropoulos  ,Greece)