Mijn atelier bevindt zich op een prachtige locatie op de Fusimi Inari berg in Kyoto. Het atelier is omgeven door watervallen en bamboebossen.

In deze prachtige en serene omgeving werk ik aan mijn houtsnijkunst. Ik maak onder anderen boeddhabeelden, theeboom-poppen en volkskunst. 

"Ik haal mijn kracht (ki) uit de natuur en ik snijd hout (ki) met mijn geest (ki)

- Vertaling vanuit een Japans gedicht 

Vanuit deze gedachte werk ik aan mijn houtsnijkunst.Theeboom-poppen:

Ten einde van de Edo periode begon theemeester Seisen Kambayashi (1801~70) met het maken van theeboom-poppen (ook wel Netsuke Strap). Deze poppen droegen de kledij die vrouwen droegen tijdens het plukken van theebladeren. 

Er wordt geloofd dat theebomen veel kracht hebben. Dit omdat de theeboom met haar vele wortelen in de grond in korte tijd veel nieuwe theebladeren produceert. 

De theeboom staat symbool voor een goede gezondheid, succesvolle geboorte en geluk. 

Ik ben begonnen met het maken van theeboom-poppen in 2011. Toentertijd waren de poppen zelfs bij de inwoners van Uji vrij onbekend. 
Vervolgens ben ik begonnen met het tentoonstellen van theeboom-poppen tijdens thee evenementen in Uji. Dit deed ik samen met thee-boom onderzoeker Masaru Tanaka.
Sindsdien heb ik het gevoel dat de theeboom-poppen langzaam maar zeker steeds bekender worden. 

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die Japanse thee vanuit een theepot drinken. Ik wil mensen graag laten ervaren hoe het is om Uji thee te drinken. 

Ik zal het houtsnijden en introduceren van theeboom-poppen voortzetten en zie dit als mijn levenswerk. 

(translated by  

Robin Eikelboom,Nederland)